Onze Projecten

Home / Onze Projecten

Onze Projecten door de jaren heen

1935 Rotary Club Gent richt de “Vereniging van Vrienden van de Sint- Niklaas kerk” op met als doelstelling deze prachtige kerk, deel van de beroemde “Drie Torens van Gent”, te helpen restaureren. 

1989 In het kader van de internationale “Polioplus” actie van Rotary die wereldwijd de kinderverlamming tracht uit te roeien, organiseerde de club in samenwerking met een tachtigtal kunstenaars de tombola “Kunst doet Leven”. De te winnen prijzen bestonden uit werken van Paul Delvaux, Pierre Alechinsky, Hugo Claus, Roger Raveel, … Deze actie bracht € 50.000 op. 

1997 start van de eerste editie van een muziekconcours dat later een permanent karakter zal krijgen en een internationale uitstraling zal kennen. Met de opbrengsten van de verschillende concours werden vele binnen- en buitenlandse projecten gesteund. 

2001 Naar aanleiding van 75-jaar actieve Rotary-aanwezigheid in Gent organiseert de club samen met de andere Gentse clubs de prestigieuze tentoonstelling “De Aarde vanuit de Hemel” op basis van 150 luchtfoto’s van Yann Arthus Bertrand. De totale opbrengst wordt besteed aan projecten ter bestrijding van grauwe staar (‘cataract’) in Mexico en de oprichting van het inloopcentrum van het CAW Artevelde op de Oude Houtlei in Gent. 

2004 Samen met de andere Gentse Rotary clubs en met vzw Ateljee en vzw Kras richt Rotary Club Gent de vzw Voedselondersteuning Gent op en steekt van wal met een jaarlijks Wijnweekend waarvan de opbrengst integraal gaat naar de vzw VOG (Voedselondersteuning Gent) 

In 2007 nam clublid wijlen Daniël De Veusser het initiatief om een aantal prijzen toe te kennen aan studenten die een technische opleiding volgen in het Don Bosco instituut in Sint-Denijs en het HTISA (Hoger Technisch Instituut Sint Antonius) in de Holstraat Gent. Deze traditie wordt dus nog steeds verder gezet.

 Lees hier verder wat onze club in zijn bijna 100 jarige geschiedenis heeft gerealiseerd.

Uw donatie helpt ons om deze en andere projecten verder te blijven ondersteunen